Het Europees Parlement, Brussel, De Europese Commissie en Raad, Brexit; van 28 naar 27 lidstaten, VVD, klimaat & milieu, Straatsburg, innovatie, ALDE, Europees budget, mestdossier, AGRI, Lobbyisten, GLB, ENVI, gentechnologie, melkrobots

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat ik als Europarlementariër voor de VVD aan de slag mocht in Brussel. Met 26.000 voorkeursstemmen op zak, ga ik iedere dag weer aan de slag voor Nederland binnen Europa. Maar wat houdt het werk van een Europarlementariër precies in? De kranten staan vol met woorden over de Europese Commissie en Brexit, maar wat doet de Commissie precies en wat houdt de Brexit in voor bijvoorbeeld de Nederlandse land-en tuinbouw?

In Brussel ontvang ik veel scholieren en ondernemers als boeren en tuinders. In Nederland ga ik tegelijkertijd vaak op werkbezoeken en probeer ik bij diverse groepen te spreken. Helaas is het niet voor iedereen gemakkelijk of mogelijk om naar Brussel te komen. Daarom beantwoord ik graag al je vragen door middel van een Q&A. Heb je vragen over hoe de Europese Unie werkt of wil je juist specifiek iets weten over mijn beleidsterreinen land- en tuinbouw, milieu, klimaat en of het Europese budget, laat dan een vraag voor mij achter.

Dat kan door:

  • een reactie achter te laten
  • een privebericht te sturen op social media
  • een mail te sturen naar jan.huitema@ep.europa.eu

Ik hoop iets van je te horen!